Fietsen zonder leeftijd

Fietsen zonder leeftijd

  • Kostprijs
  • Moeilijkheid
  • Thema's SolidariteitVerbinding

Fietsen zonder leeftijd is een fietsproject waarbij je een elektrische riksja kan ontlenen en met minder mobiele mensen een fietstochtje maakt.

Ouderen die vroeger vaak een fietstoertje deden, maar nu minder mobiel zijn, missen vaak de buitenlucht en het sociale contact. Want de fiets is meer dan een simpel vervoersmiddel van punt A naar B. Het is ook een sociaal middel. De elektrische riskja en de vrijwilligers van Fietsen zonder Leeftijd to the rescue!

Fietsen zonder leeftijd is een initiatief van Mobiel 21. Curieus heeft in het verleden al meermaals met hen samengewerkt om een elektrische riksja te ontlenen.

Hoe begin je eraan?

Je werkt voor Fietsen zonder Leeftijd het best samen met je lokaal woonzorgcentrum. Kies een periode uit en neem contact op met je lokale Curieusantenne. We hebben ruime ervaring in het ontlenen van de driewielers, dus kunnen je met veel raad bijstaan.

Ga eens praten met je toekomstige passagiers en vraag hen waar ze graag naartoe willen fietsen. Heel wat mensen willen hun ouderlijk huis als bestemming of een pintje drinken in hun oude stamkroeg. Anderen fietsen graag een toertje door het dorp.

Logistiek: de grootste moeilijkheid is het ophalen van de fiets. Je ontleent de riksja bij Mobiel 21. Deze zijn gehuisvest in Leuven. Reken dus ook het huren van een kleine bestelwagen erbij.

Promo: Deze actie is vrij lokaal. Hou daar rekening mee in je communicatie. Stel zeker een persberichtje op, verspreid dat een eerste keer twee weken voor je activiteit. De dag voor je fietstochtjes bel je nog actief jouw lokale perscontacten op en verstuur je een nieuwe persmededeling. Vergeet ook het gemeentelijk infoblad niet. Fietsen zonder leeftijd is leuk nieuws voor lokale kranten.

Hou rekening met

Het vervoer van de riksja. Je ontleent de riksja bij Mobiel 21 in Leuven.

Vergeet niet om mooie foto’s te nemen van deze activiteit. Leuk voor je passagiers, het woonzorgcentrum en fotogeniek voor je eigen Curieuspagina.

Over de kostprijs

Per week betaal je 200 euro incl. btw plus een waarborg van 250 euro. Die waarborg krijg je uiteraard terug als je de riksja terugbrengt in dezelfde staat waarin je hem kreeg. De riksja haal je op in Leuven. Reken er zeker nog het vervoer naar jouw gemeente bij.

Extra info

Meer weten over Fietsen zonder Leeftijd?

www.fietsenzonderleeftijd.be

Je hebt een geniale activiteit bedacht?

Of je zit te broeden op een idee en je wil dit samen met Curieus uitwerken? Laat het ons weten!

Idee indienen
Gerelateerde activiteiten
Wil je graag zelf een Curieusactiviteit organiseren?

Meewerken aan één van onze projecten? Of aansluiten bij een Curieusgroep? Welkom!

Vrijwilliger worden (https://www.geniaallokaal.be/vrijwilliger-worden)